me-doc

19 груд 2019 р.1 хв

Новий модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат іХBRL)

Триває перехід України на новий формат ХBRL, який потрібно буде застосовувати майже 5000 тис. підприємств при поданні фінансової звітності у 2020 році.

M.E.Doc також не залишився осторонь таких важливих нововведень. Ми завершуємо розробку нового модуля Фінансова звітність за МСФЗ (формат іХBRL), який вийде вже у найближчих оновленнях.

Даний модуль стане у нагоді тим підприємствам, які складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності. Адже такі підприємства у 2020 році відповідно до норм чинного законодавства почнуть звітувати до Системи фінансової звітності в форматі XBRL.

Модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат іХBRL) буде знаходитись у розділі Звітність.

Новий модуль призначений для того, щоб максимально спростити процес формування та подання фінансової звітності за МСФЗ у форматі іХBRL до Центру збору фінансової звітності, операційне управління яким здійснюється НКЦПФР.

Основні переваги цього модуля такі:

  1. автоматичний процес обміну інформацією між аудитором та підприємством для підтвердження даних, зазначених у фінансовій звітності, та створення звіту аудитора, а також підписання пакету фінансової звітності разом із звітом аудитора;

  2. можливість заповнення великих таблиць звіту через майстер заповнення форм;

  3. експорт документів у PDF-формат, що надає можливість оприлюднення річної фінансової звітності на власній веб-сторінці відповідно до вимог чинного законодавства України;

  4. перевірка одночасно усього пакету звітності.

Докладно про те, як працювати у новому модулі, – у найближчих публікаціях.

З приводу питань, що виникають, – пишіть на адресу: xbrl@medoc.ua.

#XBRL #НКЦПФР #МСФЗ #MEDoc

    480
    0