top of page
Пошук
  • Фото автораme-doc

Доработки в модуле «Электронный документооборот с дополнительными возможностями»



В модуле «Электронный документооборот с дополнительными возможностями» 25.08.2015 года планируется выпуск доработки связанной с реверсом налоговых накладных.

Суть доработки заключается в предоставлении плательщику возможности создания выданных налоговых накладных на основании полученных с учетом доли (%) суммы НДС, не предназначенной для включения в НК.

Законодательной базой, для разработки такого функционала послужили пункт 199.1 и 199.2 НКУ:

«199.1. У разі якщо придбані та/або виготовлені товари/послуги, необоротні активи частково використовуються в оподатковуваних операціях, а частково - ні, платник податку зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до пункту 189.1 статті 189 цього Кодексу, та скласти і зареєструвати відповідні податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних на частку сплаченого (нарахованого) податку під час їх придбання або виготовлення, яка відповідає частці використання таких товарів/послуг, необоротних активів в неоподатковуваних операціях.

199.2. Частка використання товарів/послуг, необоротних активів в оподатковуваних операціях визначається у відсотках як відношення обсягів з постачання оподатковуваних операцій (без урахування сум податку) за попередній календарний рік до сукупних обсягів постачання оподатковуваних та неоподатковуваних операцій (без урахування сум податку) за цей же попередній календарний рік. Визначена у процентах величина застосовується протягом поточного календарного року.»

Источник: http://www.me-doc.com.ua

30 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page